5 tips om je auto te wassen

vieze-autoramen-kunstwerkOm lang te genieten van je auto, is het natuurlijk belangrijk om deze goed en regelmatig te onderhouden. Het is echter niet alleen van belang om je auto te laten controleren en repareren, maar ook het poetsen van je auto zorgt ervoor dat je langer plezier ervan hebt. We geven je hier vijf tips om je auto zo goed mogelijk te poetsen.

1. Ga naar een wasbox

Een auto wassen kun je het beste doen met een hogedrukspuit. Als je die niet zelf hebt, is het aan te raden om met je auto naar een wasbox te gaan.

2. Zorg voor de juiste benodigdheden

Of je nu naar een wasbox gaat of thuis je auto wast, het is belangrijk om de juiste materialen te gebruiken. Om je auto goed te wassen heb je de volgende zaken nodig: spons, zeem, emmer, schilderskwast, steekborstel, shampoo, velgenreiniger, insectenreiniger, spiritus, azijn en een rol (wc-)papier.

3. Was de auto in de lengte

Draaiende bewegingen veroorzaken zogenaamde ‘spinnenwebben’ in de lak van de auto als hij in de zon staat. Dat wil je natuurlijk voorkomen. Daarom is het belangrijk om je auto in de lengte te wassen.

auto-wassen-met-hand

4. Juiste volgorde

Was je auto in de juiste volgorde: spuit de voorkant van de auto in met insectenreiniger en laat het even inwerken. Vervolgens spuit je de auto af met de hogedrukspuit. Hierdoor zullen de insecten verdwijnen. Daarna maak je de velgen schoon met velgenreiniger en een schilderskwast. Met een steekborstel kun je de achterkant van de velgen schoonmaken. De rest van de auto was je met de hogedrukreiniger. Houd voldoende afstand om geen krassen in de lak te maken. Vervolgens neem je een zachte spons en een emmer met shampoo. Was de auto in de lengte. Spoel de auto af met de hogedrukreiniger. Daarna zeem je de auto droog. Als laatste was je de ruiten. Dat doe je met glasreiniger. Dat doe je door een dopje azijn in het zeemwater te doen. Zo kun je streeploos zemen. Met een droge doek wrijf je de ruiten droog.

5. Draag de juiste kleding

Wanneer je je auto gaat wassen, draag dan niet je beste kleding. Van de hogedrukspuit kun je natuurlijk nat worden. Regen- of rubberlaarzen zijn daarom een goede manier om ervoor te zorgen dat je goede leren schoenen niet beschadigd raken. Om je goede kleding niet te verpesten, draag je het beste oude kleding. Het gebruik van zeep of shampoo kan voor droge handen zorgen. Om dat te voorkomen, draag je rubberhandschoenen tijdens het wassen van je auto.

 

Tags: , ,

 

About the author

More posts by