carshopping

De aanschaf van een auto kopen is voor veel mensen een flinke investering. Daarom is het belangrijk om vooraf onderzoek te doen. Welke eisen stelt u aan een auto en hoeveel heeft u te besteden?  Door goede research te doen krijgt u een goed idee wat u ongeveer uit wil en kan geven en komt u niet met een auto thuis die niet bij u past.

Waar dient de auto voor? Stadsgebruik of lange afstanden, compact of gezinsauto. Maak een lijst met basiseigenschappen waar de auto aan moet voldoen en pas het budget daar op aan. Maak nooit overhaaste beslissingen en laat je niet te makkelijk beïnvloeden door een verkoper. Probeer de beste prijs er uit te halen en let goed op tijdens het hele proces van de aanschaf.

Tweedehands auto

Bij de aanschaf van een tweedehands auto kunt u niet blind vertrouwen dat een auto in orde is omdat een zaak, of verkoper er geloofwaardig uit ziet. U kunt  iemand niet zomaar vertrouwen. Er zijn simpele zaken waar u naar kunt kijken bij het kopen van een tweedehands auto:

Schade

Sommige auto’s hebben schade opgelopen en zijn gerepareerd. Op het eerste gezicht ziet de auto er dan weer goed uit, maar zeker kunt u daar niet van zijn. Let op de kast van het reservewiel. Daar zitten kreukels in als er grote schade is geweest. Let ook op de spleten bij de sluitingen van de motorkap, deuren en achterbak die duiden op gemaakte schade.

Onderhoud

Om er achter te komen of de auto goed is onderhouden door de vorige eigenaar is het instructieboekje een handig hulpmiddel. Hier staan alle onderhoudsbeurten door de garage in. Is deze afwezig, vraag dan naar bonnetjes van het onderhoud. Vergeet niet te vragen of de distributieriem is versleten, want als die breekt is de kans aanwezig dat de motor kapot gaat.

Kilometerstand

Een auto met een hoge kilometerstand heeft vaak defecten aan het interieur. Let dan ook extra op de stoelen, de schakelpook en het stuur als u overweegt een auto met een hoge kilometerstand te kopen.

Hoe lang te koop

Een auto die al lang te koop staat is geen goed teken, zeker als dat bij een autobedrijf is. Zoek op hoe lang iemand een auto al in bezit heeft.

Het belangrijkste dat u in uw hoofd moet houden is dat het een realistisch aanbod moet zijn. Als iets te mooi klinkt om waar te zijn is dit waarschijnlijk ook. Doe dan ook goede research en lees tips bij de aanschaf van een auto is dan ook verstandig.