Hoe ga je die nieuwe auto betalen?

Of het nu je eerste autootje is of je bestaande auto dringend aan vervanging toe is, de financiering van het voertuig is altijd weer een punt dat tot veel hoofdbrekens kan leiden. Wat is de beste manier, hoe kan dit het voordeligst en meer van zulke vragen. Er zijn dan ook verschillende wegen die naar de betaling van je nieuwe auto leiden.

1. De oude sok
Niet ideaal voor wie op korte termijn een nieuwe auto wil aanschaffen, maar simpelweg sparen is voor veel Nederlanders nog een geschikte manier om deze te kopen. Geduld en discipline zijn hierbij wel een vereiste, maar uiteindelijk is dit vaak toch de meest voordelige manier om een auto te kopen. In plaats van rente over een lening te betalen, ontvang je deze over je gespaarde geld.

2. Aankloppen bij de bank
Een lening bij de bank is tegenwoordig nog steeds een erg populaire manier om de aankoop van een nieuwe auto te realiseren. Het loont hierbij wel de moeite om bij verschillende banken langs te gaan. De bedragen die je kunt lenen en de bijbehorende rente en voorwaarden willen nog wel eens verschillen. Met een beetje tijd en moeite kun je zo de meest voordelige lening vinden.

3. Leasen via je werkgever
Wanneer het mogelijk is om via je werk een auto leasen is dit in veel gevallen de meest aantrekkelijke optie. Je hebt allereerst niet te maken met een groot aankoopbedrag en omdat de maandelijkse kosten worden ingehouden op je bruto salaris is dit veel voordeliger. Ook zul je niet snel worden verrast door onverwachte onderhoudskosten omdat dit tot het leasepakket behoort. Houd wel in de gaten hoeveel kilometers je privé mag rijden, want hier gelden beperkingen voor.

 

Tags: ,

 

About the author

More posts by